Entrades

L’escola no es toca

Aquesta tarda la comunitat educativa ha tornat a sortir als carrers de Barcelona. La convocatòria ha partit de la plataforma Somescola, en defensa del model educatiu català i contra les amenaces a la immersió lingüística. 

Per documentar el tema us ofereixo l’article “El dret a escollir la llengua d’escolarització dels teus fills no existeix a Espanya” en el que el degà de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB, Albert Branchadell, constata l’efectivitat de la immersió lingüística a Catalunya tot i que obre la porta a una major flexibilitat. Sobre el plurilingüisme a Espanya, afirma: “Si ens comparem amb França, som el paradís; si ho fem amb Bèlgica o Suïssa, queda molt camí”. 

El model d’immersió lingüística a l’escola catalana ha estat un model d’èxit reconegut perquè és un element molt cohesionador de la societat i afavoreix la igualtat d’oportunitats. Sense aquest model, la segregació escolar existent en l’escola catalana, motivada per les desigualtats socials i especialment per la doble xarxa d’escola pública i concertada, seria encara més gran.

 

Comments are closed.