Entrades

Moció municipal per a l’ampliació del parc públic d’habitatges

Des de l’AVV d’Horta acabem de donar suport per tal que s’aprovi el primer punt de la moció municipal per a l’ampliació del parc públic d’habitatges: destinació del 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació integral a habitatges de protecció oficial. Aquesta moció ha estat impulsada per la PAH, Sindicat de llogateres, DESC, ABTS i la FAVB.

Segur que esteu assabentats perquè ha sortit àmpliament en els mitjans de comunicació, que aquest dilluns la comissió d’Ecologia Urbana ha aprovat aquest primer punt de la moció, amb els vots favorables de BeC, ERC,PSC i CUP, i amb l’abstenció de CS i PDecat i el regidor no adscrit, i amb el vots en contra del PP.   

Tot i així encara hi ha un llarg recorregut perquè per tal que la moció s’aprovi definitivament i pugui implementar-se, caldrà l’aprovació inicial al Plenari previst al setembre i desprès s’obrirà un període de dos mesos, dins el qual es podran presentar al·legacions. La seva aprovació definitiva es preveu que sigui al mes de desembre. Però no hi ha garanties que tots els partits que inicialment han donat suport a la moció, la mantinguin. Durant tot aquest procés, segur que els diferents lobbys de la ciutat i, principalment els promotors, faran pressió i campanya per intentar canviar alguns dels vots dels grups municipals que ara mateix han donat suport a la moció.

Per tant, cal estar atents i mantenir la pressió per tal que no es produeixi un canvi de vots, perquè ens hi juguem molt. Segons les previsions, si aquesta mesura s’hagués implementat l’any 2007, quan es va aprovar la Llei de l’Habitatge, a  Barcelona actualment tindríem uns 4.000 habitatges públics,  i quant aquesta mesura sigui efectiva, es preveu la creació d’uns 300 habitatges públics anuals.

Per tant, cal corresponsabilitzar els promotors perquè sigui efectiva la funció social de l’habitatge, i en aquesta tasca, les entitats socials i veïnals tenim molt a dir i ho podeu fer adherint-vos en aquest enllaç, on també podreu llegir el manifest.

Per saber-ne més, dos articles:

Eldiario.es    –   Catalunya plural

Comments are closed.