Entrades

Residències. Crònica d’un desastre anunciat

Avui llegim a la web de la FAVB: Residències i gent gran: crònica d’un desastre anunciat; podeu llegir complet l’article en aquest enllaç. Per seguir tots els esdeveniments de la crònica us recomanem que llegiu els enllaços del mateix text.

En aquesta entrada recollim tot seguit les reivindicacions pendents, al marge de les responsabilitats que hauran de ser depurades; així doncs, exigim en l’àmbit de les residències assistides de la gent gran (RAS) que:

  • Es respectin tots els drets de les persones que tenen el seu domicili a una residència. Concretament la garantia a l’equitat en la cobertura i accessibilitat als serveis sanitaris i socials, com la resta de la població. I molt especialment pel que fa referència a la cartera de serveis de l’Atenció Primària de Salut.
  • El compliment de totes les lleis i normatives que vetllen per la salut pública.
  • L’avaluació continua, la intervenció i participació social i la transparència pública.
  • Responsabilitats sobre els polítics i gestors de l’administració competent que no han vetllat pel compliment de les lleis.
  • Responsabilitats sobre les direccions de les residències per no haver denunciat oportunament qualsevol tipus d’incompliment per part de l’administració responsable que impossibilités complir amb l’encàrrec de vetllar per les cures amb dignitat de les persones que hi viuen.

L’AVV també ens hem referit en nombroses ocasions al tema. Podeu veure els nostres articles aquí.

Comments are closed.