Entrades

Reduïm el trànsit, reduïm la contaminació

Projecte de superilla al c/ Feliu i Codina

Recentment escrivíem en aquest blog sobre la superilla amb motiu de l’alarma sobre la contaminació atmosfèrica a la nostra ciutat. Avui tornem a llegir sobre el tema a Metrópoli Abierta en un article de Jordi Subirana on anuncia que la superilla d’Horta estarà a ple funcionament aquest estiu en el nucli antic del barri. 

L’Ajuntament està pacificant ara els carrers Fulton i Horta entre la placa d’Eivissa i la baixada de la Combinació, i properament començaran les obres a Feliu i Codina entre Chapí y Eduard Toda, i Chapí, entre Feliu i Codina i carrer del Vent. Totes dues actuacions convertiran els carrers actuals en plataforma única, amb prioritat per als vianants i velocitat reduïda per als cotxes. Hom espera reduir el pas d’uns 3.000 vehicles, fonamentalment els que actualment utilitzen els carrers Horta-Palafox-Campoamor per agafar la ronda de Dalt, que veuran desviat el seu recorregut cap al carrer Tajo i l’avinguda de l’Estatut.

Tenint l’antecedent de superilla a Poblenou i el seu desenvolupament, de rebuig a l’inici i de gran satisfacció pel projecte actualment, pensem que els canvis costen i que en el barri hem de lluitar pel benestar del veïns i veïnes i allunyar-nos de lluites polítiques pel poder i electoralistes. Veiem amb bons ulls la reducció de transit pel centre del barri, la instal·lació de nou mobiliari urbà i que el verd dels arbres tenyeixin cada vegada més els nostres carrers.

No tot es perfecte i caldrà que continuem alerta i anar fent suggeriments i propostes de millora per tal que els cotxes que seran desviats a la zona Tajo-Lisboa no produeixin un col·lapse de trànsit ni generin altre tipus de problemes. També preocupa la reducció de places d’aparcament. Tot i que l’ajuntament ha previst que la reducció només afectarà a 26 places, la realitat és que aquest dèficit se summa ja a l’existent actualment sense l’actuació de la superilla.

Comments are closed.